Θα σου πω κάτι… Ειναι καποιες Παρασκευές, ίσως πολλές που δε θες κανεναν ανθρωπο στην παρεα σου. Είτε γιατι αυτοι που πραγματικά θες ειναι μακριά, είτε γιατι δεν εχεις βρει ακομα εκείνον τον εναν που θα τον αφήσεις να μπει στην Παρασκευή σου, θα την ανεχτεί και θα την αγαπήσει.

Οτι και να συμβαίνει υπάρχει ένα μυστικό που θα μοιραστώ μαζί σου. Πρέπει να μάθεις ν’ αγαπάς το μικρο φρικιό που κρύβεις μεσα σου. Εκείνο που θελει να κάτσει αχτενιστο και με παλιές φόρμες, εκείνο που δε θα συμβιβαστεί ποτε και θα ειναι παντα έφηβο, εκείνο που οι περισσότεροι το κρύβουν κάτω απο ωραια ρούχα κ το σέρνουν καθε μερα στην δουλειά του. Αν δεν το έχεις τότε είσαι τυχερός. Αν πάλι το έχεις τότε ίσως είσαι ακόμα πιο τυχερός αλλά δε το ξέρεις ακόμα. Αγάπα το , λοιπόν, και ας σε παιδεύει, δώστου λιγο χωρο κ μάθε του καινούργια πραγματα. Κάποια στιγμη θα βρει αυτο που το γεμιζει, είτε ειναι ένας άνθρωπος είτε ειναι μια δουλειά, ίσως οχι “κανονικη” γιατι δε θα την αντεξει, είτε και τα δυο, είτε κάτι άλλο που δε παέι ο νους μου αυτή τη στιγμή. Μόλις το αγαπήσεις θα το δεις να ομορφαίνει, θα το αποδεκτείς και έτσι δε θα μοιάζει πια φρικιό, θα είναι όμορφο, πολύ πολύ όμορφο. Και μόλις γίνει όμορφο θα το αγαπήσουν και οι άλλοι γύρω του. Φτιάξτου μια γωνία στο σπίτι σου και αστό να κάνει ότι το ευχαριστεί, μπορεί να θέλει να μάθει μουσική, μπορεί να θέλει να γίνει χορευτής ή chef ή μπορεί ακόμα να θέλει κάποια στιγμή να τα παρατήσει όλα και να κάνει κάτι που δεν ξέρει καν τι είναι αυτό. Θα το βρεί… Όσο του μαθαίνεις καινούργια πράγματα θα το βρει. Αρκεί να του μαθαίνεις συνεχώς. Τις Παρασκευές που κάθεται στη γωνιά του. Μόνο του και ωριμάζει.
Μάθε του να διώχνει μακριά τους αρνητικούς ανθρώπους, μάθε του καινούργιους κόσμους, μάθε του να δέχεται τα λάθη του, να τρώει ωραία φαγητά, να πίνει ωραία κρασιά, να διαβάζει παραμύθια και άστο να πιστέυει ότι παίζει σε μια παρανοϊκή ταινια του Tarantino το ξέρει ότι δε παίζει, μην είσαι χαζός, αφού είναι έξυπνο, του έχεις μάθει τόσα πράγματα.

 

Γιατι το μικρό φρικιό που κρύβεις μέσα σου κάποια στιγμή θα δικαιωθεί…

 

Το φωτογραφικό υλικό που παρουσιάζεται μέσα στο κείμενο

ειναι απο την προσωπική συλλογή της Belina

Yiorgos Doumanidis
Latest posts by Yiorgos Doumanidis (see all)