Ψηλά στα βουνά της Πίνδου στη βορειοδυτική Ελλάδα και σε ένα ειδυλλιακό οροπέδιο και σευψόμετρο 1350μ, στους πρόποδες του Μαυροβουνίου, μπορείτε να βρείτε την τεχνητή λίμνη του ποταμού Αώου. Η λίμνη δημιουργήθηκε με την κατασκευή ενός υδροηλεκτρικού φράγματος από τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) το 1987.

Λίμνη Αώου 2

Βρίσκεται ανάμεσα σε δύο Εθνικά Πάρκα, της Βάλια Κάλντα και του Βίκου-Αώου. Στα βόρεια υψώνονται το Μαυροβούνι, η Φλέγκα και η Τσούκα Ρόζα, ενώ προς τα νότια απλώνονται οι λόφοι και τα δάση γύρω από τη Χρυσοβίτσα και το Μέτσοβο.

Λίμνη Αώου 1

Η μεγάλη φυσική ομορφιά, η πανοραμική θέα και το σπάνιο τοπίο με τα αλπικά λιβάδια και τα δάση κωνοφόρων και πλατύφυλλων δέντρων αποτελούν πόλο έλξης για τους λάτρεις της φύσης και τους τουρίστες. Η ακτογραμμή της λίμνης είναι μεγάλη και δαντελωτή με τα μικρά νησιά που σχηματίζονται στο εσωτερικό της.

Λίμνη Αώου 5

Τα στοιχεία που καθιστούν την περιοχή ιδιαίτερα σημαντική για πολλά είδη πανίδας και χλωρίδας είναι μεγάλα βοσκοτόπια, δεκάδες μικρά ρέματα με συνεχή ροή νερού, μικρές φυσικές λίμνες και πυκνά δάση, ξεκινώντας λίγο μετά τις όχθες.

Λίμνη Αώου 1

Μπορείτε να ταξιδέψετε γύρω από το αυτοκίνητο ή με ποδήλατο και να απολαύσετε το τοπίο που παραμένει εκπληκτικό όλες τις εποχές του χρόνου με μεγάλη αντίθεση χρωμάτων.

Λίμνη Αώου 3