ΟλιαΆραγε, είμαι όμορφη; Τι θα μπορούσα να κάνω για να μοιάσω έστω και λίγο στo είδωλό μου; Θα σας πω τι σημαίνει η ομορφιά για μένα και τι απάντηση θα έδινα εγώ σ’ αυτές τις ερωτήσεις.

Είναι ωραίο να έχουμε είδωλα, είναι ωραίο να έχουμε στόχους και να προσπαθούμε συνεχώς να τους επιτύχουμε, αυτό σημαίνει πως είμαστε εν δράση και η ζωή είναι η δράση ! Θα πρέπει να θυμόμαστε όμως ότι ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και η ομορφιά του, όπως και η γοητεία του είναι πάνω απ’ όλα η διαφορετικότητά του.

Όπως είπε ένας από τους αγαπημένους μου Ρώσους συγγραφείς ο Αντόν Πάβλοβιτς Τσέχωφ «Στον άνθρωπο όλα θα πρέπει να είναι όμορφα: Και το πρόσωπο, και το ρούχο, και η ψυχή, και οι σκέψεις…» Και για μένα  η φράση αυτή αποτελεί όλη τη φιλοσοφία της ζωής μου. Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσο σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα μας παίζει η ψυχολογία μας, οι σκέψεις μας, ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα και ο τρόπος με τον οποίο την αντιμετωπίζουμε ? Στην ουσία οι σκέψεις μας είναι όλη η ζωή μας, είμαστε αυτό που σκεπτόμαστε…